Juntament amb les meves companyes Mónica Marcos i Àngels Largo, i sota la dirección del Xiscu Segura, hem adaptat la novel.la NADA, de Carmen Laforet,  per representar-la en teatre. La nostra proposta és: TRES ACTOS FUERA DEL TIEMPO , i està especialment pensada per a joves de 1r i 2n de Batxillerat.

Amb aquesta proposta, pretenem contribuir a que les noies i els nois coneguin l’aportació de Carmen Laforet a la literatura espanyola de postguerra, amb la seva novel·la Nada, ja que la seva publicació va contribuir a revitalitzar la creació narrativa després del tràgic parèntesi de la guerra civil espanyola. Una novel·la que va guanyar el Premi Nadal el 6 de gener de 1945; més endavant en 1948, el Premio Fastenrath de la Real Académia Española.

Nada és una novel·la de caràcter existencialista on Carmen Laforet vol mostrar la situació de buidor, paràlisi i pobresa que viu la Espanya de la postguerra i la lenta desaparició de la petita burgesia després de la Guerra Civil.

L’espectacle que us presentem és una adaptació de la novel·la. Hem el.laborat amb tota cura i rigor cronològic una dramatúrgia basada en una conferència d’una professora de literatura castellana sobre la Carmen Laforet i la seva obra Nada.

Sobre l’escenari veureu una actriu representant la “professora”, que de manera molt didàctica i pedagògica donarà pas a les dues veus femenines: l’autora Carmen Laforet i la protagonista de la novel·la Andrea; essent un nexe d’unió entre les dues veus femenines.

Veureu com amb pocs elements escenogràfics, d’atrezzo i amb el vestuari i la música adients viatjarem a través del temps alternant tres moments
i espais diferents: Roma a finals dels setanta, la Barcelona de la posguerra ens traslladarem i la Universitat a l’actualitat. Ens traslladarem d’una conferència al 2012 a la Barcelona de la posguerra.

Disposem d’un dossier pedagògic per a qui estigui interessat en tenir més informació sobre l’espectacle.

Podeu veure un resum de l’obra en aquest link.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *