Vivi Lepori

vivi lepori psicologa

“Les persones creatives són capaços d’activar sistemes cerebrals que normalment no funcionen junts”

Roger Beaty, Neurocientífic

AL PRESENT

En els processos terapèutics que acompanyo utilitzo sovint les eines de la interpretació: la veu, l’emoció, el cos. I gràcies al meu posterior formació com a Terapeuta Gestalt, utilitzo la Meditació, les Visualitzacions i el Treball sistèmic.

Valoro més que mai la importància d’exercitar el cervell amb activitats creatives, perquè generin aprenentatge i memòria. Així generarem més cèl·lules cerebrals, i per tant més connexions neuronals, que impliquen al seu torn més capacitat creativa.

Com diu el neurocientífic Roger Beaty “Les persones creatives són capaços d’activar sistemes cerebrals que normalment no funcionen juntes”.

Actualment col·laboro al despatx Arantxa Coca centre especialitzat en Ansietat i Família i també visito pacients en despatx propi Demana cita amb mi aquí.

I EN EL PASSAT

Em vaig llicenciar en Psicologia a la UB (Universitat de Barcelona) el 92, mentre s’inauguraven els Jocs Olímpics a Barcelona.

També vaig fer la formació a la Fundació Vidal i Barraquer

Després, en el 95 em vaig anar a Nova York, i mentre em formava i treballava com a actriu, vaig veure que aquesta increïble ciutat, on tot pot passar i tot passa, estava a anys llum de Barcelona en el terreny de l’Art-Teràpia, ja fos en relació a la música, la dansa, les arts plàstiques o el teatre.

Una trucada màgica a Dr. Luis Rojas Marcos, director aleshores del Departament de Salut Mental de Nova York, va fer que donés amb ell i em convoqués a una entrevista.

No ho oblidaré mai. Sabeu com és aquest edifici i aquest càrrec en aquesta ciutat? Doncs el mateix que ser president de la Generalitat, us ho puc assegurar.

Gràcies a aquest home generós, valent, progressista i empàtic vaig estar un any fent pràctiques al Woodhull Medical Hospital de Brooklyn, a l’equip de pacients interns i utilitzant les arts en les seves diferents disciplines com a ús terapèutic. Formava part de tot l’equip, compost per psiquiatres, psicòleg / es, infermera / es, …. i alhora col·laborava amb la Dra. Chan per fer les entrevistes de screening.

Al tornar a Barcelona i proposar aquest treball on s’uneixen creativitat i procés terapèutic em van mirar dubitatius, sense donar molt crèdit a la proposta.

Per sort han passat 25 anys i el ART com TERAPIA està més que consolidat.